Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Mirror Mirror - Καθρέφτη καθρεφτάκι μου

Mirror Mirror

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου

Director:

 

Writers:

  (screenplay),  (screenplay)

Πλοκή: Το γνωστό παραμύθι της Χιονάτης όπου η κακιά βασίλισσα ερωτευμένη με το είδωλο της προσπαθεί να σκοτώσει τη Χιονάτη που θα γίνει πιο όμορφη από αυτή.
Βαθμολογία: 6/10
Εντάξει δεν ήταν τελείως χάσιμο χρόνου. Θα μπορούσε όμως να ήταν και καλύτερα. Η Julia Roberts παίζει την κακιά βασίλισσα η οποία χρησιμοποιώντας το γνωστό μαγικό καθρέφτη που όχι απλά μιλάει αλλά της προσφέρει και μαγικές υπηρεσίες (ξόρκια, φίλτρα κλπ.) καταφέρνει να ανέβει στο θρόνο του βασιλείου όπου πριγκίπισσα είναι η Χιονάτη. Αφού ο βασιλιάς την ερωτευτεί παράφορα θα τον στείλει στο μαγικό δάσος όπου και θα τον μεταμορφώσει στο Θηρίο, το οποίο σπέρνει τον τρόμο στις καρδιές των κατοίκων του βασιλείου. Εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια και τον φόβο των υπηκόων της η βασίλισσα επιβάλλει βαρείς φόρους με τους οποίους ζει την έκλυτη ζωή της. 
Παράλληλα κρατάει τη Χιονάτη φυλακισμένη στο κάστρο αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Όλα αυτά μέχρι τη μέρα της ενηλικίωσης της. Την ημέρα που κλείνει τα 18 η Χιονάτη , με την προτροπή μιας υπηρέτριας, βγαίνει στον έξω κόσμο και βλέπει την δυστυχία που προκαλεί ο τρόπος διακυβέρνησης της βασίλισσας. Στην έξοδο της βλέπει και τον πρίγκιπα που μαζί με τον ετοιμόλογο ακόλουθο του έχουν πέσει θύματα ληστείας από γιγαντιαίους νάνους! Αφού τους ελευθερώσει, η Χιονάτη συνεχίζει την εξόρμηση της ενώ , ο πρίγκιπας θα φτάσει μέχρι το παλάτι ημίγυμνος για να ζητήσει τη βοήθεια της βασίλισσας.
Εκείνη τον ερωτεύεται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να παντρευτεί εκείνον, που παράλληλα είναι ιδιαίτερα πλούσιος, κι όχι τον άσχημο και γέρο βαρόνο που της προξενεύουν.   Με τα πολλά ο πρίγκιπας γνωρίζει τη Χιονάτη και την ερωτεύεται. Η βασίλισσα μαθαίνει για την ανυπακοή της και γίνεται μάρτυρας των έντονων βλεμμάτων που ανταλλάζουν με τον πρίγκιπα και έτσι διατάζει τον υπηρέτη της να την οδηγήσει στο δάσος και να τη σκοτώσει. Εκείνος λόγω της ευαίσθητης καρδιάς του αδυνατεί να εκτελέσει το καθήκον του και την αφήνει ελεύθερη λέγοντας ψέματα στη βασίλισσα. 
Η Χιονάτη ενώνεται με τη συμμορία των νάνων που από ληστές γίνονται κάτι σαν το Ρομπέν των Δασών   κλέβοντας τα χρήματα της βασίλισσας και επιστρέφοντας τα στο λαό.
Η βασίλισσα δίνει στον πρίγκιπα ένα φίλτρο για να την αγαπήσει αλλά κάνει λάθος και το φίλτρο είναι για puppy love οπότε ο πρίγκιπας μυρίζει και γλύφει την βασίλισσα και "ποθεί το νέκταρ του κορμιού της!". Μία από τις λίγες αστείες στιγμές της ταινίας. Η χιονάτη σπάει το ξόρκι και αυτή μαζί με τον πρίγκιπα και τους νάνους καταλαβαίνουν την ιστορία του Θηρίου και επαναφέρουν το βασιλιά στην κανονική του μορφή. Έτσι η Χιονάτη παντρεύεται τον πρίγκιπα και όλοι ζουν χαρούμενοι χωρίς τη βασίλισσα που πεθαίνει από το ίδιο της το δηλητηριασμένο μήλο.
Γενικά τα σκηνικά ήταν τις περισσότερες φορές καλά και οι διάλογοι μέτριοι. Είχε μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ αλλά υπήρχαν και στιγμές που ήταν τόσο δραματικοί που απλά αδυνατούσες να αφεθείς και να γελάσεις όταν έπρεπε! Η ερμηνείες ήταν καλές αν και θεωρώ ότι η Χιονάτη επισκίασε τη βασίλισσα σε αυτή την ταινία (sorry Julia).
Από τις αγαπημένες μου σκηνές ήταν η κούρα ομορφιάς της βασίλισσας! Το υαλουρονικό της εποχής για φουσκωμένα χείλη ήταν το τσίμπημα της μέλισσας! Πραγματικά πρωτότυπο, ευφάνταστο και έξυπνο!!
Το τρέιλερ της ταινίας καμία σχέση με αυτή, τελείως άλλη αίσθηση σου αφήνει σε σχέση με την ταινία, αλλά δείτε το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου